מבזקים

גלנט בביקורת גלויה על ההתנהלות המופקרת של נתניהו מול האמריקנים

IMG_6929

שר הביטחון יואב גלנט מגיע לוושינגטון לשיחות בעלות חשיבות עליונה. נדרש מאמץ גדול מצד אנשי הפנטגון ובהתערבות שר ההגנה כדי לשכנע את הנשיא ביידן להסכים לאפשר את הגעת גלנט והכל בשל הנזק האדיר שגרם נתניהו קודם לכן באמירותיו חסרות האחריות שגרמו לביטול הזמנת משלחת ביטחונית לפגישות תיאום מכריעות בנוגע לאיראן אם ישראל תפלוש ללבנון.

גלנט הסביר טרם המראתו את חשיבותו של הסיוע האמריקני הצבאי שבלעדיו ישראל חדלת אונים כמעט לחלוטין. בכיר בממשל האמריקני אמר לתקשורת בוושינגטון כי ארה״ב תומכת בעם הישראלי חרף ההתנהלות החמורה של נתניהו אבל גם החבל הזה עלול להיקרע אם בקואליציה לא ירסנו את ביבי הדואג רק לעצמו ולא לאינטרס הלאומי.

ואלה דברי גלנט טרם עלייתו למטוס:
״ארצות הברית היא בעלת הברית החשובה והמרכזית ביותר שלנו והקשרים בינינו חשובים במיוחד, אולי יותר מאשר אי פעם, בימים האלה. בפגישות האלה אדון על הקורה בחזית עזה, בחזית לבנון – יש להן חשיבות מכרעת בעת הזאת. אנחנו ערוכים לכל פעולה שתידרש – גם בעזה, גם בלבנון וגם במקומות נוספים. למעבר לשלב ג' ברצועת עזה יש חשיבות גבוהה.

״במסעי אדון עם בכירי הממשל האמריקני על המעבר הזה, על האופן שבו הוא יכול לאפשר גם דברים נוספים, ואני יודע שאנחנו נגיע לשיתוף פעולה הדוק בין ישראל לבין ארצות הברית גם בנושא הזה".

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן