דילוג לתוכן
מבזקים
יום חמישי, 18 ביוני 2026

גרמניה הוציאה את חיזבאללה מחוץ לחוק

ישראל הביעה את הערכתה לגרמניה בעקבות החלטתה להחרים את ארגון החיזבאללה הלבנוני ולהוציאו אל מחוץ לחוק.

 

*

מדובר במהלך רב משמעות ומתגלגל שיאפשר לישראל להמשיך ולהפעיל לחצים על מנהיגים בעולם להוציא את הארגון השיעי הפועל בחסות איראנית לא רק נגד ישראל ולא רק בגבולנו הצפוני.

.

משרד הפנים הגרמני פרסם הבוקר צו פדרלי המוציא את ארגון חזבאללה מחוץ לחוק בגרמניה ואף נקט באמצעי אכיפה בכפוף להוראות הצו. הצו אוסר לקיים כל קשר עם פעילי הארגון ואינו מבדיל בין זרועותיו השונות – צבאית, מדינית או סוציאלית. .

מעתה נאסר לעשות כל שימוש בסמלי הארגון ונכסי הארגון בגרמניה, אם קיימים, יוחרמו.

שר החוץ, ישראל כ״ץ, בירך על ההחלטה: "מדובר בהחלטה חשובה ביותר וצעד ערכי ומשמעותי במאבק העולמי נגד הטרור. אני מבקש להביע את הערכתי לממשלת גרמניה על הצעד ובטוח שממשלות רבות במזה"ת וקורבנות טרור החיזבאללה שותפים לתודה זו.
.

״אני קורא למדינות אירופה נוספות ולאיחוד האירופי להצטרף ולאמץ מדיניות מתחייבת זו ולקרוא לילד בשמו: חיזבאללה, על זרועותיו הצבאית והמדינית, הוא ארגון טרור וכך יש להתייחס אליו״.

*

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם