דילוג לתוכן
מבזקים

בנט דוחה את דרישת ארה״ב לשנות את הוראות הפתיחה באש בעקבות הריגת העיתונאית בג׳נין

BBF56476-7DA8-4FCD-8C5B-2E7D498195AF

ארצות הברית דורשת שישראל תשנה את הוראות הפתיחה באש הנהוגות כלפי הפלסטינים. הדרישה מגיעה בעקבות הריגתה בשוגג של העיתונאית הפלסטינית שגם החזיקה בדרכון אמריקני, שירין אבו עלקה.

ממשרד החוץ האמריקאי נמסרה התייחסות לממצאי חקירת התקרית ומסקנות שהוצגו על ידי צה״ל: "אנו לוחצים על ישראל בדרגים הבכירים ביותר לבדוק את המדיניות והנהלים שלה בנושא ההוראות של הפתיחה באש באופן שיבטיח אי הישנות הריגת עיתונאים המסקרים פעולות צבאיות בשטח אזרחי כמו העיר ג׳נין".

ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט שנמנע ממעורבות ישירה ומהתבטאויות בענייני היום מאז נאלץ לוותר בטרם עת על תפקיד ראש הממשלה, מסר: "הוראות הפתיחה באש של חיילנו ייקבעו על ידי מפקדי צה"ל, במנותק מכל לחץ – פנימי או חיצוני.

״זו האמת: בכל רגע נתון ישנם מחבלים פלסטינים המנסים לרצוח ישראלים. לא להיפך. ידנו אינה קלה על ההדק, אולם הצו המוסרי הוא לפגוע במחבלים ובכך להציל חיי אדם. כראש ממשלה נתתי גיבוי מלא ללוחמינו, ואני מצפה מידידנו בעולם לא להטיף לנו מוסר אלא לגבות אותנו במלחמתנו בטרור".

אתמול פרסם צה"ל את התחקיר המלא ממנו עולה כי "למרות שהמסקנה אינה חד משמעית, לאחר בדיקת כל הנסיבות עולה, כי ישנו סיכוי גבוה יותר שאבו עאקלה נהרגה מירי לוחם צה"ל״.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם