ועדת חקירה שמינה האו״ם בראשות שרת החוץ לשעבר של צרפת בחנה את הטענות הישראליות לפיהן אנשי אונר״א לא רק משתפים פעולה באופן הדוק עם החמאס אלא שחלקם השתתפו בפועל בטבח של ה-7 באוקטובר. בסיום החקירה נקבע כי הגם שחברי הוועדה נפגשו עם נציגים ישראליים הנוגעים לנושא, לא הצליחה ישראל לספק שמץ של הוכחה לטענותיה.
"ישראל העלתה טענות פומביות שמספר לא מבוטל מעובדי אונר"א חברים בארגוני טרור. עם זאת, ישראל עדיין לא סיפקה ראיות תומכות לכך", נכתב בדו״ח המסכם את החקירה.
ישראל שכנעה את האמריקנים ובהמשך את ארצות המערב כשטענה כי יותר מ-450 אנשי אונר"א היו פעילים בקבוצות טרור בעזה. בעקבות זאת נפסק מימון הארגון והארגון הודיע על הפסקת חלק מפעילותו. אלא שאז התברר כי אין מי שייכנס לנעליו ויבצע את העבודה מול האוכלוסיה בעזה. גם ישראל עשתה יו טרן וחזרה בה מהחרמה בפועל של אונר״א.
אונר"א מעסיקה 32,000 עובדים במדינות האזור כולל בגדה. ממשרד החוץ הישראלי נמסר בתגובה כי כ-2,135 עובדי אונר"א הם ״חברים בחמאס או בג'יהאד האיסלמי הפלסטיני. דו"ח קולונה מתעלם מחומרת הבעיה, ומציע פתרונות קוסמטיים שאינם מתמודדים עם ההיקף העצום של חדירת חמאס לאונר"א" נאמר בהודעה הישראלית. ישראל קוראת לעולם לממן ארגונים אחרים ברצועה.
עניין מרכזי