דילוג לתוכן
מבזקים

הסוכן האיראני שנלכד נדרש לצלם את ביתו של ראש השב״כ והתנדב לעקוב אחרי הבית של בני גנץ

IMG_2023

שב"כ והיחידה המרכזית של משטרת מחוז ת"א עצרו תושב פתח תקווה שביצע משימות עבור האיראנים – התבקש לצלם את ביתו של ראש השב"כ והציע לצלם את ביתו של ח"כ בני גנץ.

במסגרת פעילות משולבת של שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית במשטרת מחוז ת"א, נעצר במהלך החודש דניאל כי טוב, כבן 26, תושב פתח תקווה, לאחר שנחשד כמי שביצע בשליחותו של גורם זר עוין משימות שונות.

חקירת השב"כ וימ"ר ת"א העלתה, כי מזה מספר חודשים עמד דניאל בקשר עם גורם איראני וביצע בהכוונתו, עשרות מקרים של ריסוס כתובות גרפיטי באזור פתח תקווה וראש העין בעבור תשלום.

עוד העלתה החקירה כי דניאל התבקש לצלם את ביתו של ראש השב"כ רונן בר, לצלם בסיסים צבאיים ואף נשאל האם מכיר טייסים בחיל האוויר, אולם לא ביצע משימות אלו. כמו כן עלה כי דניאל מיוזמתו הציע לצלם את ביתו של חבר הכנסת בני גנץ, אך משימה זו לא מומשה.

חקירתו העלתה כי דניאל הבין שהוא עומד בקשר עם מפעיל איראני, וזאת בין היתר על סמך פרסומים תקשורתיים בנושא וחיפושים שביצע ביחס לכך.

הבוקר יוגש נגדו כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בלוד בגין עבירות של מגע עם סוכן חוץ.

*״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

תמונה של רמי יצהר
רמי יצהר

עיתונאי, שדרן, עורך ויזם תקשורת. חבר נשיאות מועצת העיתונות והתקשורת בישראל. מנחה NLP מאסטר וטריינר בהכשרה ישראלית ובינלאומית. עבד כשדרן, עורך ומגיש ב״קול ישראל״ ומשדר בגלצ. קצין בכיר בצה״ל, שירת כקצין חקירות בכיר במצ״ח. ערך את בטאון חיל הים ״בין גלים״ ואת בטאון המשטרה הצבאית ״הד חמ״צ״. ערך את בטאון הסטודנטים ״יתוש״ של אוניברסיטת תל אביב. בהשכלתו בעל תואר שני בתקשורת, יועץ ארגוני ומגשר. עורך ״עניין מרכזי״ מאז שנת 1999. העיתון מפרסם חדשות וסקופים ללא תלות בשום גורם פוליטי או עיסקי. עצמאי, בלתי תלוי ואינו מהסס לומר את האמת גם בתנאים מסובכים.

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם