סעודיה נדהמה כמו שאר העולם מנאומו המוזר של טראמפ בתום פגישתו עם נתניהו ומיהרה להצהיר שמבחינתה זה לא בא בחשבון.
בהודעה זריזה ומיוחדת שפורסמה בריאד הובהר כי סעודיה שבה וחזרה הלילה על עמדתה כי היא תומכת בהקמת מדינה פלסטינית עצמאית ואינה מוכנה להתפשר בנושא. הצהרה זו מגיעה שעות אחרי הצהרה שהשמיע אמש נשיא ארה"ב דונלד טראמפ טרם פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ולפיה הסעודים אינם דורשים הקמת מדינה פלסטינית תמורת הסכם נורמליזציה.
משרד החוץ הסעודי פרסם את הודעתו באמצעות חשבון ה-x. הוא לא התייחס ישירות לנורמליזציה עם ישראל. בהצהרה נכתב כי "עמדת ממלכת ערב הסעודית בעניין הקמת המדינה הפלסטינית היא עמדה נחרצת ובלתי מעורערת. הוד מעלתו יורש העצר וראש הממשלה אישר עמדה זו בצורה ברורה ומפורשת שאינה מאפשרת כל פרשנות בשום פנים ואופן".
לפי ההודעה, יורש העצר הבהיר עמדתה זו של סעודיה בנאום שנשא במועצת השורא (מעין פרלמנט) בספטמבר 2024 ובפסגה הערבית בנובמבר 2024.
"ממלכת ערב הסעודית מדגישה את הצהרתה הקודמת ולפיה היא דוחה באופן מוחלטת כל פגיעה בזכויות הלגיטימיות של העם הפלסטיני, בין אם באמצעות מדיניות ההתנחלות הישראלית, סיפוח אדמות פלסטיניות, או ניסיונות לעקור את העם הפלסטיני מאדמתו. חובתה של הקהילה הבינלאומית היום היא לפעול כדי להקל על הסבל הקשה של העם הפלסטיני, שיישאר קשור לאדמתו ולא יזוז ממנה".
ההודעה של משרד החוץ הסעודי הוסיפה: "הממלכה מאשרת כי עמדה נחרצת זו אינה נתונה למשא ומתן או להצעות כספיות, וכי לא ניתן להשיג שלום בר קיימא וצודק מבלי שהעם הפלסטיני ישיג את זכויותיו הלגיטימיות בהתאם להחלטות הלגיטימיות הבינלאומיות. זה מה שהוסבר בעבר לממשל האמריקאי הקודם והנוכחי."
״עניין מרכזי״